SERVICII DE MEDICINA MUNCII


Cunoscutul umorist francez Michel Coluche glumea, spunând că: “munca a devenit o boală de când a apărut disciplina medicina muncii”.

Ce este medicina muncii?

Este o specialitate cât se poate de serioasă care studiază relaţia dintre OM şi MUNCĂ, adaptarea salariatului la jobul său dar mai ales adaptarea muncii la persoana care o prestează. Dincolo de gluma lui Coluche, medicina muncii este o ramură extrem de complexă care înglobează cunoştinţe din principalele specialităţi medicale. Vorbim despre diagnosticarea şi tratarea bolilor profesionale, despre prevenirea accidentelor de muncă dar şi despre asigurarea sănătaţii salariaţilor în vederea creşterii productivităţii muncii.Prin serviciile de medicina muncii pe care le oferim, ne propunem să prevenim și să tratăm eficient bolile legate de profesie, care pot apărea ca urmare a expunerii la anumite riscuri din mediul de lucru. În acest sens, examenele medicale la angajare si periodice anuale sunt esențiale fiind primii pași în asigurarea că angajații sunt într-o formă optimă și pot face față cerințelor postului de lucru fără a-și pune sănătatea în pericol. Medicul specialist de medicina muncii analizează cu atenție fiecare caz, oferind un punct de vedere medical avizat, care ține cont de particularitățile fiecărui domeniu de activitate. Astfel, angajatorii sunt sprijiniți în crearea unui mediu de muncă sigur și sănătos, iar angajații beneficiază de  recomandări medicale care contribuie la menținerea stării lor de bine.

Rolul Crucial al Medicului de Medicina Muncii

Într-o lume in care siguranta muncii este în continuă evoluție, unde provocările și cerințele profesionale se transformă constant, rolul clinicii noastre specializate în medicina muncii devine tot mai necesar. Medicul specialist în medicina muncii este principalul consilier al angajatorului şi tot el este cel care îi ajută pe reprezentanţii angajatilor să promoveze sănătatea la locul de muncă şi să imbunătăţească condiţiile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. Identifică riscurile profesionale, testează aptitudinile în muncă ale angajatilor, previne bolile profesionale şi contribuie semnificativ la scăderea absenteismului generat de concediile medicale.

Prevenția joacă un rol cheie în abordarea noastră, eforturile concentrându-se pe identificarea precoce și intervenția rapidă în cazul potențialelor probleme de sănătate. Acest demers nu doar că îmbunătățește calitatea vieții angajaților, dar contribuie și la eficiența și productivitatea la locul de muncă având un impact pozitiv asupra succesului organizațional în ansamblu.Riscurile nu sunt puţine. Vorbim despre boli grave, care pot invalida un om aflat în floarea vârstei, riscuri cum ar fi:
  • hipertensiunea arterialã, 
  • diabetul,
  • sindromul metabolic,
  • neoplasmele,
  • tuberculoza,
  • hepatitele virale de tip B sau C şi multe alte complicaţii.

Angajatorul este obligat aşadar de lege să asigure acest serviciu angajaţilor săi iar amenzile nu sunt deloc de  ignorat.

Ne mândrim cu serviciile noastre de medicina si muncii, adaptate la nevoile complexe ale angajaților și angajatorilor, reflectând angajamentul nostru neclintit față de promovarea sănătății și siguranței în mediul profesional. Prin abordarea completa și expertiza medicului specialist de medicina muncii, clinica noastră reprezintă un aliat de încredere în gestionarea provocărilor legate de sănătatea si securitatea in muncă.

Legea impune, dumneavoastra dispuneti!